Προσκύνα τους αρνητές, προσκύνα τους διωγμένους, προσκύνα το ηθικό και αγέρωχο ανθρώπινο βλέμμα, το βλέμμα του αγώνα και της αγάπης, το βλέμμα που ονειροπολεί λίγο πριν και από το θάνατο

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΚΑΙ ΤΩΡΑ?

Μάλλον ολοκληρώθηκε η συμφωνία...με κόστος και υποχωρήσεις. Σε οικονομικό και ηθικό επίπεδο. Έγιναν πολλά λάθη. Κάναμε πολλά λάθη. Μα τώρα ήρθε η ώρα εγώ να σε στηρίξω. Επέτρεψες να φτάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο. Άφησες να χαθεί κάθε διαπραγματευτικό χαρτί που πιθανά είχαμε. Συμμερίστηκε απόψεις ανθρώπων που έμαθαν να ζουν με θεωρίες, κολακευμένοι από το δικό τους είδωλο, εξολοκλήρου αναξιόπιστοι και αγενείς. 
Τώρα όμως ήρθε η ώρα όσοι πιστεύουμε στο μέλλον της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη να σε στηρίξουμε γιατί ο πραγματικός αγώνας τώρα ξεκινάει. Τώρα που πρέπει να στραφούμε προς τον εαυτό μας και να κάνουμε την αυτοκριτική και τη διόρθωσή μας. Και ο εαυτός μας υποσυνείδητα είναι τις περισσότερες φορές πιο ήπιος κριτής, με αποτέλεσμα να χάνουμε την εύκολη δικαιολογία της προσπάθειας των άλλων να μας καταστρέψουν. 
Πρέπει να αλλάξεις όσα δεν άλλαξαν χρόνια, να αλλάξεις συμπεριφορές, να σβήσεις προνόμια, να κυνηγήσεις Ερινύες, να παλέψεις ενάντια σε κατεστημένα που απομυζούσαν τους χυμούς της χώρας. Και η αλήθεια είναι ότι πολλοί από όσους σε στήριζαν πλέον θα είναι αντίπαλοι σου, εγκλωβισμένοι ακόμη σε ένα ψέμα για δυνατότητα επιλογών, που εσύ ο ίδιος όμως θέριεψες και τώρα θα το βρεις απέναντί σου. 
Πρέπει όλοι οι πολιτικοί που έχουν τη δύναμη και τη θέληση να αλλάξουν την Ελλάδα που μας πληγώνει, να συμπορευθούν με σένα, όχι μέσω δηλώσεων αλλά στην πράξη, μέσω της συμμετοχής τους σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με εσένα πρωθυπουργό. Όλοι πρέπει να σταθούν μπροστά στις ευθύνες τους. Δε χωράνε λαϊκισμοί και μικροκομματικές επιλογές. Πρέπει να διώξεις τα βαρίδια από το κόμμα σου και να κάτσεις με ειλικρίνεια αυτή τη φορά απέναντι σε όσους σε στήριξαν, να ζητήσεις συγνώμη, να εξηγήσεις τι θα σήμαινε η έξοδος από το ευρώ και να ζητήσεις τη συμπαράσταση όλων σε μια νέα προσπάθεια.
Δε θα πάρεις τη πλειοψηφική στήριξη, γιατί οι περισσότεροι σε αυτή τη χώρα έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας, και να θεωρούμε τους εαυτούς μας πληβίους ενώ εκμεταλλευόμαστε με ανειλικρίνεια κάθε θετικό στοιχείο του καπιταλισμού. Έχουμε μάθει να πιστεύουμε ότι μας συμφέρει και να κατακρεουργούμε κάθε διαφορετικά άποψη. Έχουμε μάθει να πιστεύουμε σε θεωρίες συνωμοσίας γιατί γλιτώνουμε τον καταμερισμό ευθυνών και στους εαυτούς μας. Όσοι έχουν λοιπόν το κουράγιο να στηρίξουν ένα τέτοιο πρόγραμμα για να στηριχθούν και τα αδύνατα στρώματα, κάτι που δε θα μπορούσε να γίνει αν πηγαίναμε σε δραχμή, ας ενωθούμε και ς κάνουμε με ταπεινότητα και ειλικρίνεια ότι καλύτερο και περισσότερο μπορούμε.  





1 σχόλιο:


  1. O Γλάρος Ιωνάθαν είναι ένα πουλί που δεν είναι ικανοποιημένο με το να είναι απλώς ένας γλάρος. Οι άλλοι γλάροι τον αντιμετωπίζουν ως απόβλητο επειδή βγαίνει έξω από τα συνηθισμένα. Σε ένα σμήνος όπου η ατομικότητα είναι παρακινδυνευμένη, ο Ιωνάθαν βρίσκει τον εαυτό του ως μοναχικός και απόβλητος.
    Στην επιφάνεια φαίνεται να είναι ένας απλός μύθος ζώων για ένα γλάρο που μαθαίνει πώς να γίνει ο καλύτερος ιπτάμενος όλων των εποχών. Ωστόσο, το βιβλίο είναι πραγματικά για την αυτο-τελειότητα και την αυτοθυσία.
    Μετά την εκτέλεση κατορθωμάτων με τεράστιο θάρρος και επιδεξιότητα, ο Ιωνάθαν εκδιώκεται από το σμήνος. Αυτό του δίνει την ελευθερία να αναπτύξει τις ικανότητές του, και έτσι να φτάσει στο ανώτερο επίπεδο των επιτευγμάτων, ένα παράδεισο των ειδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή